Польща посилює захист аеродрому біля кордону з Україною через російські диверсії - МВС

Варшава посилює захист аеропорту Ряшів-Ясьонка поблизу кордону з Україною, який є транспортним хабом щодо постачання західної військової допомоги для України.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив глава МВС Польщі, міністр-координатор польських спецслужб Томаш Сємоняк, передає Укрінформ.

Як зазначив польський міністр, Польща посилює захист аеропорту Ряшів-Ясьонка, через який транспортується 90% західної допомоги для України, після серії арештів в РП осіб, підозрюваних у диверсіях на території країни в інтересах Росії.

“Ми маємо справу з іноземною державою, яка проводить ворожі і, кажучи військовим жаргоном, кінетичні операції на території Польщі”,- зазначив Сємоняк, підкресливши, що такого раніше ніколи не було.

Він не повідомив деталей щодо посилення захисту аеропорту, зауваживши, що Польща має давати собі раду з “безпрецедентним рівнем іноземного втручання”.

Читайте також: Польща та Греція пропонують створити «залізний купол» над Європою

Польський міністр зазначив, що це “дуже серйозна ситуація”, оскільки російські спецслужби діють на чужій території “більш навмисно”.

“Ми вже не говоримо про агентів впливу чи якусь онлайн-активність. Це люди, які готові прийти і підпалити”,- наголосив Сємоняк.

Як нещодавно заявив глава польського уряду Дональд Туск, останнім часом спецслужби Польщі затримали загалом 12 осіб, які планували акти саботажу і диверсії на території Польщі в інтересах Росії. Він також повідомив, що до нещодавньої пожежі у торговому центрі "Маривільська 44" у Варшаві, що сталася 12 травня, могли бути причетні спецслужби РФ.