Прем’єр Грузії, партія якого просуває закон про «іноагентів», назвав членство в ЄС пріоритетом

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе на заході, присвяченому Дню Європи, заявив, що шлях його країни лежить тільки до Європейського Союзу і членство в ЄС - головний зовнішньополітичний пріоритет.

Про це повідомляє Ехо Кавказа, передає Укрінформ.

За словами прем'єра, уряд хоче отримати такий самий рівень розвитку і процвітання, як у Євросоюзі.

"..Ми хочемо досягти саме такого рівня розвитку і такого ж рівня добробуту і в Грузії. Тому, природно, наш шлях лежить тільки в Євросоюз", - сказав Кобахідзе.

Під час його виступу частина присутніх почала скандувати: "Ні російському закону!".

Раніше до учасників заходу, що проходить у виставковому центрі Expo Georgia в Тбілісі, звернувся посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський.

"Ми працюємо разом з урядом Грузії, щоб просунути країну вперед шляхом євроінтеграції, і я щиро сподіваюся, що, незважаючи на всі труднощі, ми все ж зможемо просунутися вперед і саме тому я хочу уникнути розмов про негативні наслідки в разі, якщо щось піде не так. Я вважаю за краще говорити про все ще відкриту можливість для Грузії рухатися вперед. Сподіваюся, що найближчими тижнями буде знайдено спосіб рухатися вперед і не входити в негативну спіраль подій", - заявив посол.

Читайте також: У Білому домі стурбовані відступом демократії в Грузії через закон про «іноагентів»

За його словами, переважна більшість населення Грузії підтримує інтеграцію в Євросоюз.

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент1 травня схвалив закон«Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. На тлі цього в країні проходять масові протести.

7 травня понад 30 депутатів Європарламенту закликали високого представника ЄС Жозепа Борреля призупинити статус кандидата на вступ до Євросоюзу для Грузії.

На тлі цього Іраклій Кобахідзе заявив, що влада зможе "примирити позиції" із західними партнерами щодо спірного закону про "іноагентів".