Пентагон - Конгресу: Росія роками буде загрозою для безпеки Європи та США

Росія залишатиметься загрозою безпеці Сполучених Штатів та європейських союзників упродовж років, що вимагає забезпечення можливостей для оборони та стримування РФ у тривалій перспективі.

Про це заявила в середу помічниця міністра оборони з питань міжнародної безпеки доктор Селеста Валлендер на слуханнях у Палаті представників, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Через одержимість Путіна Росія роками буде загрозою для безпеки Європи і США»,- наголосила представниця Пентагону.

У цьому контексті вона підкреслила перед законодавцями, що її відомство надалі зосереджене на оборонних заходах та стримування Росії від нападів на Сполучені Штати, союзників, а також на підтримці оборонних можливостей України.

«Наша стратегічна мета в Україні полягає в тому, щоби після провалу Росії постала суверенна, незалежна, економічно життєздатна та демократична Україна, яка матиме засоби для стримування та захисту від подальшої агресії», - наголосила Валлендер.

Вона нагадала, що російські сили продовжують наступ південному сході України та обстрілюють цивільні міста й критичну інфраструктуру по всій українській території.

«Оборона України та її населення зазнають руйнувань без додаткової допомоги США у сфері безпеки», - зазначила Валлендер, закликавши законодавців схвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням, який містить підтримку України.

Вона також підкреслила провідну роль США у об’єднанні союзників і партнерів у коаліції, зосереджені на ключових сферах можливостей ВПС України, ППО, артилерії, безпеки на морі, бронетехніки, інформаційних технологій, розмінування й БПЛА. Валлендер нагадала, що країни Контактної групи з питань оборони України (формату «Рамштайн») зібрали понад $88 млрд допомоги у сфері безпеки.

Читайте також: Заступниця глави Пентагону: Саміт у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони США Ллойд Остін заявив у Конгресі, що важливість та невідкладність допомоги України зросла до надзвичайного рівня, що вимагає негайного ухвалення пакета із допомогою українській стороні.