Макрон заявляє про «коментарі із завуальованими погрозами» від Шойгу під час розмови міністрів оборони

Президент Франції заявив що не сумнівається в тому, що Росія прагне зірвати організацію Олімпійських ігор в Парижі, оскільки маніпуляція інформацією це одним з її головних знарядь.

Про це президент заявив під час відкриття олімпійського водного центру в Сен-Дені на околиці Парижа, передає Укрінформ з посиланням на France Info.

"Не маю жодного сумніву, в тому числі в інформаційному плані", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

На думку президента, "маніпулювання інформацією є частиною арсеналу війни, який сьогодні використовує Росія".

Макрон також засудив "коментарі із завуальованими погрозами" з боку РФ, що були озвучені під час розмови міністрів оборони Франції й Росії, що відбулася напередодні.

"Це смішно, говорити про те, що за таким терактом (теракт у "Крокусі" – ред.) може стояти Франція, що за цим стоять українці... Це все нісенітниця", - сказав він.

Читайте також: У Франції блокували фейковий сайт із «запрошенням» на війну в Україні

Як повідомляв Укрінформ, міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню поговорив зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу.

У російському пресрелізі після цієї розмови Кремль заявив, що "сподівається", що французькі спецслужби не причетні до теракту", а також повідомив, що міністри нібито висловили "готовність поговорити про конфлікт в Україні".

Читайте також: Європейські солдати не воюватимуть в Україні, але могли б там навчати - міністр оборони Естонії

Французька сторона спростувала це твердження. "Міністр підтвердив, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну так довго і так інтенсивно, як це буде необхідно", - заявили у Франції.

Фото: LP/Arnaud Journois