ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

Начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві вибачився за ізраїльський удар по працівниках організації World Central Kitchen в Газі, заявивши, що причиною стала «помилкова ідентифікація», що зараз розслідується.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Халеві зазначив, що армія вже завершила попереднє розслідування цього удару, і що він був ознайомлений з його результатами.

«Це була помилка, яка послідувала за неправильною ідентифікацією, вночі, під час війни, в дуже складних умовах. Цього не мало статися», - пояснив Халеві, додавши, що не було «наміру завдати шкоди працівникам WCK».

Незалежний орган також розслідуватиме інцидент і представить свої висновки найближчими днями, сказав Халеві, додавши, що ЦАХАЛ негайно впровадить свої висновки та повідомить їх WCK разом з іншими відповідними міжнародними організаціями.

«Цей інцидент був серйозною помилкою. Ізраїль воює з ХАМАСом, а не з населенням Гази. Ми шкодуємо про ненавмисне заподіяння шкоди членам WCK», - заявив Халеві.

Читайте також: США обурені загибеллю гуманітарних працівників у Газі від удару Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю створила новий гуманітарний командний центр після інциденту, «щоб поліпшити координацію розподілу допомоги в Газі», сказав командувач армією, додавши, що буде продовжено заходи для «захисту працівників гуманітарних організацій».

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху назвав інцидент «трагічним» і «ненавмисним». Але також він додав: «таке трапляється на війні», що розлютило засновника WCK Хосе Андреса.

Читайте також: Байден звинуватив Ізраїль у недостатніх зусиллях для захисту цивільних у Газі

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок удару ізраїльських військ напередодні семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази. Серед загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій.

Фото: Getty Images