США обурені загибеллю гуманітарних працівників у Газі від удару Ізраїлю

США обурені загибеллю гуманітарних працівників у Газі від удару Ізраїлю

Укрінформ
Білий дім висловив обурення у зв’язку із загибеллю гуманітарних працівників World Сentral Kitchen в секторі Гази внаслідок удару Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), а також висловив очікування, що причетні будуть притягнуті до відповідальності.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми були обурені, коли дізналися про удар ЦАХАЛ, який вчора призвів до загибелі кількох цивільних гуманітарних працівників організації World Central Kitchen, яка невпинно працювала, щоби доставити їжу тим, хто голодує в Газі та в усьому світі»,- зауважив представник Білого дому.

Він зазначив, що в Вашингтоні бачили коментарі прем’єр-міністра Нетаньягу й керівництва ЦАХАЛ, які зобов’язалися провести розслідування. Кірбі додав, що результати попереднього слідства ізраїльська сторона вже представила у вівторок. Однак, за його словами, Сполучені Штати очікують «проведення ширшого розслідування» в короткий термін.

Читайте також: Ізраїль повинен прояснити обставини загибелі гуманітарних працівників у Газі - Санчес

«Ми сподіваємося, що ці висновки будуть оприлюднені, а також буде забезпечена відповідальність»,- зауважив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ. Організація припиняє діяльність у регіоні. Семеро загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-