Ізраїль повинен прояснити обставини загибелі гуманітарних працівників у Газі - Санчес

Ізраїль повинен прояснити обставини загибелі гуманітарних працівників у Газі - Санчес

Укрінформ
Голова уряду Іспанії Педро Санчес заявив, що Ізраїль має з'ясувати обставини загибелі внаслідок авіаудару сімох людей, які працювали у організації World Central Kitchen в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Ізраїль повинен прояснити обставини загибелі семи людей, які працювали на World Central Kitchen під час авіаудару в центрі Гази", - заявив сьогодні прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

"Я сподіваюся та вимагаю, щоб ізраїльський уряд якнайшвидше прояснив обставини цього жорстокого нападу, що забрав життя семи гуманітарних працівників, які лише допомагали", — зазначив Санчес після відвідин табору для палестинських біженців у Джабаль-ель-Хусейн в Аммані.

"Необхідно, щоб Ізраїль дозволив доступ до гуманітарної допомоги в Газі, як того вимагають різні міжнародні органи, включаючи Міжнародний суд", – додав Санчес, зазначивши, що рішення МС є обов’язковими.

Санчес сьогодні відвідує Йорданію, Катар та Саудівську Аравію, щоб обговорити конфлікт у Газі та ділове партнерство в регіоні.

Читайте також: Блінкен приїхав до Парижа - говоритиме про підтримку України та війну у Газі

Як повідомляли ЗМІ, 7 працівників організації World Сentral Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ. Організація припиняє діяльність у регіоні. Семеро загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади, а також представники Палестинських територій.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Велика Британія закликала Ізраїль розслідувати загибель гуманітарних працівників у Газі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-