Байден звинуватив Ізраїль у недостатніх зусиллях для захисту цивільних у Газі

Байден звинуватив Ізраїль у недостатніх зусиллях для захисту цивільних у Газі

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що Ізраїль зробив недостатньо для захисту працівників гуманітарних організацій, а також цивільного населення в секторі Гази.

Про це йдеться в заяві, поширеній у вівторок – після того, як стало відомо про загибель гуманітарних працівників від удару Сил оборони Ізраїлю, передає Укрінформ.

«Цей конфлікт був одним із найгірших за останній час з точки зору кількості вбитих гуманітарних працівників. Це – головна причина, чому розподіл гуманітарної допомоги в Газі був таким складним, оскільки Ізраїль не зробив достатньо, щоби захистити працівників гуманітарних організацій, які намагаються надати вкрай необхідну допомогу цивільним»,- наголосив американський лідер.

Він зазначив, що таких інцидентів, як стався напередодні, коли від ударів ЦАХАЛ загинули семеро працівників організації World Central Kitchen, не повинно бути.

Читайте також: Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у Газі

«Ізраїль також не зробив достатньо для захисту цивільного населення»,- підкреслив Байден, додавши, що Сполучені Штати неодноразово звертали увагу на це.

Байден також зауважив, що розслідування, яке пообіцяла провести ізраїльська сторона, має бути завершене швидко, результати оприлюднені, а винні притягнуті до відповідальності.

«Сполучені Штати продовжуватимуть робити все можливе для доставки гуманітарної допомоги палестинським мирним жителям у Газі всіма доступними засобами. Я надалі наполягатиму на тому, щоб Ізраїль зробив більше для сприяння цій допомозі»,- продовжив глава Білого дому.

Він також наголосив, що американська сторона наполягатиме на негайному припиненні вогню в рамках угоди щодо повернення заручників. «Моя команда в Каїрі зараз працює над цим»,- зазначив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок удару ізраїльських військ напередодні семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази. Серед загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-