Командувач армії Естонії: Треба подвоїти оборонні витрати, щоб завдати поразки РФ у разі вторгнення

Естонії необхідно подвоїти витрати на оборону протягом наступних двох років, щоб накопичити достатньо боєприпасів для того, аби завдати поразки Росії в разі її вторгнення.

Про це заявив командувач Сил оборони Естонії генерал Мартін Герем, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

За словами Герема, ані загроза ядерної відповіді, ані перспектива значних втрат не зупинять президента РФ Володимира Путіна, якщо він вирішить напасти на Естонію, яка буде зруйнована, якщо Росію швидко не відкинути назад.

"Якщо ми дійсно думаємо, що вона (РФ – ред.) може напасти через три роки, то ми повинні приймати рішення вже сьогодні", - сказав Герем.

Минулого місяця Служба зовнішньої розвідки Естонії заявила, що Росія готується до військової конфронтації із Заходом протягом наступного десятиліття і має намір подвоїти кількість військ, розміщених уздовж кордону з країнами Балтії та Фінляндією.

Читайте також: Естонський політик - про проліт ракети над Польщею: НАТО не має толерувати будь-які вторгнення

Деякі країни НАТО почали посилювати свою присутність у країнах Балтії; Німеччина планує до 2027 року розмістити в регіоні 4800 боєздатних військовослужбовців, що стане її першим постійним закордонним розгортанням з часів Другої світової війни.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія має намір найближчими роками вкладати в оборону понад 3% валового внутрішнього продукту.

Фото: ERR