Кількість жертв у підмосковному «Крокус Сіті Холі» зросла до 143

МНС Росії опублікувало оновлений список загиблих внаслідок нападу на підмосковний концертний зал "Крокус Сіті Холл", в якому 143 імені. Сьогодні раніше повідомлялося про 140 загиблих.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на МНС країни-агресора, передає Укрінформ.

Поки не повідомляється, чи померли троє людей з числа поранених, чи були виявлені нові тіла безпосередньо на місці теракту. Список на сайті МНС названий попереднім, зазначається, що він "коригуватиметься за даними судово-медичних досліджень".

На вечір 26 березня повідомлялося про 139 загиблих. Зранку в середу міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко повідомив, що ще один постраждалий помер у лікарні.

Напередодні, 26 березня, співробітники МНС РФ завершили розбір завалів на місці згорілого центру. Повідомляється, що пошук нових тіл уже не ведеться. В опублікованому попередньому списку загиблих було вказано 120 осіб, опізнаних судмедекспертами.

Напад на концертну залу стався увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тис. осіб. Група озброєних чоловіків відкрила вогонь по відвідувачах із автоматичної зброї. Будівля була підпалена. Люди вмирали від кульових поранень та чадного газу від пожежі.

Читайте також: Заяви про нібито причетність України до теракту в залі «Крокус» є провокацією Кремля - МЗС

Про свою причетність до нападу заявила міжнародна терористична організація "Ісламська держава". Повідомлялося про затримання 12 підозрюваних, чотирьох звинувачують у тому, що вони безпосередньо брали участь в атаці. Глава Росії Путін заявив, що нападників могла підтримувати Україна. Жодних доказів цьому не наводиться.

Як повідомлялося, за даними джерел з Кремля, оточення Путіна не згодне з його заявами про нібито причетність України до теракту в “Крокус Сіті Холі”.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Путін намагається перекласти на Київ свою відповідальність за те, що сталося.