Держдеп відреагував на висновки ООН про «атмосферу страху» на окупованих територіях України

Практика Росії щодо збереження контролю над окупованими територіями в інших країнах шляхом залякувань та поширення атмосфери страху є сталим явищем, репресії кремлівська влада застосовує не вперше.

Про це заявив у середу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не дивно, що Російська Федерація використовує репресивну тактику, щоби заглушити голоси незгодних, заглушити голоси опозиції. І знову ж таки, що стосується цих територій, дозвольте мені чітко сказати, що це – Україна»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати останні висновки Моніторингової місії ООН з прав людини щодо дій окупаційного режиму РФ в Україні.

Пател підкреслив, що США продовжать підтримувати українців, які надалі захищаються та борються за свою територіальну цілісність і суверенітет.

Читайте також: ООН: Порушення Росією прав людини на ТОТ мають довгострокові наслідки для України

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні оголосила, що задокументувала нові докази вчинення воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права на ТОТ України. Цього тижня в Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні заявили, що РФ незаконно посилює контроль над тимчасово окупованими територіями, створюючи «атмосферу страху» за допомогою таких методів, як свавільні арешти, вбивства й тортури громадян.