Рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня на тлі фондового скандалу

Рівень підтримки діяльності уряду Фуміо Кішіди серед японських громадян опустився до рекордно низького рівня у 20,1%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

«Рейтинг схвалення діяльності уряду прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди впав на 4,4 відсоткових пункти до нового мінімуму у 20,1 відсотка на тлі скандалу з політичними фондами, що розхитує його правлячу Ліберально-демократичну партію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з грудня минулого року, цей показник втратив 4,4%. Негативне ставлення до діяльності уряду Фуміо Кішіди висловили 64,4% опитаних, що на 5,5% більше, ніж у грудні 2023 року.

Рівень схвалення діяльності правлячої Ліберально-Демократичної партії (ЛДП) також опустився на 1,5% до 24%, що стало найнижчим показником з грудня 2012 року, коли ЛДП за підсумками виборів відібрала більшість у парламенті у демократів.

Партія ЛДП потрапила під пильну увагу на тлі звинувачень в рамках великого скандалу у партії, пов'язаного з махінаціями під час складання звітності про політичні пожертвування.

Kyodo уточнює, що понад 77% респондентів вважають, що керівники внутрішньопартійних фракцій ЛДП мають бути суворо покарані за ці порушення.

Читайте також: У Японії понад 80 депутатів від правлячої партії замішані у фінансовому скандалі

Раніше п’ятьох законодавців від партії ЛДП критикували за те, що вони не надали адекватних пояснень на телевізійних слуханнях парламентської комісії з питань етики щодо того, чому були утворені скандальні фінансові фонди та як вони використовувалися.

Як повідомлялося, у ході внутрішньопартійної перевірки в правлячій у Японії Ліберально-демократичній партії (ЛДП) було встановлено, що 82 члени парламенту від ЛДП із 374-х не зареєстрували прибутки від збору коштів у звітах про політичні фонди або навмисно занизили їх.

У грудні в Японії спалахнув політичний скандал – окремі групи правлячої Ліберально-демократичної партії запідозрили у прихованні впродовж кількох років коштів, зібраних у свої політичні фонди.

Читайте також: Прем’єр Японії анонсував нові санкції проти Росії

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда одразу ж замінив чотирьох ключових міністрів свого кабінету у відповідь на скандал, а токійські прокурори провели обшуки в офісах фракцій, підозрюваних у фінансових порушеннях.

Фото: Kyodo