США розширили санкції проти іранської мережі підтримки хуситів

Мінфін США оголосив про нові санкції проти іранської мережі морських постачань, яка забезпечувала терористичну діяльність хуситів у Червоному морі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

"Сьогодні OFAC запровадив додаткові заходи, спрямовані проти постачання іранських товарів іранською мережею", - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що керівництво мережею підтримується Корпусом вартових ісламської революції – Силами Кудс. Доходи від реалізації цієї схеми сприяли терористичним зусиллям хуситів, у тому числі їхнім атакам на міжнародну морську торгівлю в Червоному морі та Аденській затоці.

Читайте також: Єменські хусити атакували швейцарське судно в Аденській затоці

В OFAC вказали, що санкції вводяться, зокрема, проти власників суден із Гонконгу та Маршаллових островів, а також двох суден, залучених до транспортування товарів у рамках діяльності незаконної мережі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряди США й Британії запровадили індивідуальні санкції проти представників іранського режиму, які забезпечували підтримку терористичної діяльності хуситів у регіоні.