Росія знову оголосила у розшук Олега Навального

МВС Росії знову оголосило у розшук брата Олексія Навального Олега - картка з його ім'ям з'явилася в базі даних відомства.

Про це повідомляє портал Kasparov.ru, передає Укрінформ.

Згідно з інформацією на сайті МВС, Олег Навальний розшукується за кримінальною статтею, але за якою саме - не уточнюється.

Як повідомлялося, у 2014 році Олега Навального було засуджено до 3,5 року колонії у справі «Ів Роше». Він вийшов на волю у 2018 році.

Із січня 2022 року Олег Навальний був у розшуку за так званою санітарною справою, фігурантів якої звинуватили у підбурюванні до порушення санітарно-епідеміологічних правил – за заклики вийти на акції на підтримку Олексія Навального.

У серпні 2021 року суд призначив Олегу Навальному умовне покарання щодо «санітарної справи». Однак у січні 2022 року кримінально-виправна інспекція вимагала замінити умовний термін на реальний, у лютому суд прохання задовольнив. Олег Навальний на той час уже перебував поза Росією.

Читайте також: Євросоюз вимагає від Росії дозволу на незалежне міжнародне розслідування смерті Навального

16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів. Медики не змогли врятувати його.