Остін запевнив, що почувається добре та має гарні прогнози лікарів

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що попри недавню повторну госпіталізацію почувається добре, а лікарі дають гарні прогнози щодо його одужання.

Про це він сказав у привітанні учасників 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України під час онлайн-включення в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я планував особисто бути присутнім із вами сьогодні в Брюсселі, але мені довелося повернутися до лікарні для проведення нехірургічних процедур»,- зазначив глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що почувається добре.

«Я в гарному стані, і мій прогноз щодо раку залишається відмінним. І я щиро вдячний за всі побажання щодо одужання»,- зауважив Остін.

Глава Пентагону при цьому зазначив, що з нетерпінням очікує своєї особистої участі в наступних засіданнях Контактної групи з питань оборони України.

Читайте також: Чарльз III відклав подорож до Канади через онкологію - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований 1 січня після того, як відчув сильний біль. За тиждень до цього він пройшов планову медичну процедуру в Національному військово-медичному шпиталі. Пізніше Пентагон повідомив, що очільник відомства проходить лікування від раку передміхурової залози, який був виявлений на ранній стадії.

Глава міноборони США виконував обов’язки з лікарні, а потім з дому. Наприкінці січня він повернувся до роботи в Пентагоні, однак згодом зізнався, що продовжує відчувати біль.

Читайте також: Глава Пентагону скасував поїздку у Брюссель через госпіталізацію

Остін був повторно госпіталізований 11 лютого «зі скаргами на дискомфорт і занепокоєння через проблеми з сечовим міхуром, пов'язані з операцією з видалення раку простати, яку він переніс у грудні 2023 року». Його стан вказував на необхідність ретельного спостереження фахівцями реанімації та інтенсивної терапії. Діагностичне обстеження виявило причину проблеми з сечовим міхуром, і 12 лютого вона була усунена за допомогою нехірургічних процедур.

У вівторок, 14 лютого міністр оборони США був виписаний з лікарні та продовжив роботу з дому. Очікується, що цього тижня він повернеться до повноцінної роботи в Пентагоні.