Удари по хуситах мають гарний ефект - Білий дім

Білий дім офіційно підтвердив, що Сполучені Штати в вівторок завдали ракетного удару по позиціях хуситів у Ємені, пригрозивши новими атаками, якщо бойовики продовжать блокувати Червоне море.

З відповідною заявою виступив координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми завдали додаткових ударів по балістичних ракетах, які, на нашу думку, були підготовлені до запуску з території Ємену, та знищили їх», - сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що Сполучені Штати готові захищати власні інтереси, свої кораблі та безпеку торговельного судноплавства в Червоному морі.

Читайте також: США передали Ірану «приватне повідомлення» щодо хуситів у Ємені - Байден

«Ми не прагнемо війни, ми не прагнемо її розширення. Хусити мають вибір, і вони також мають час, щоби зробити правильний вибір, тобто зупинити ці безрозсудні атаки», - вказав Кірбі.

Він також констатував, що удари США і союзників мали «гарний ефект» з погляду послаблення спроможності хуситів до подальших атак. За словами представника Білого дому, бойовики досі намагаються завдавати ударів у відповідь, однак вони не є ефективними.

Читайте також: Сунак заявив, що Британія готова до подальших військових дій проти єменських хуситів

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок стало відомо про новий ракетний удар США по території Ємену, цілями якого стали чотири протикорабельні балістичні ракети.