Чеське МЗС креативно відповіло на російський пропагандистський фейк

Фото

Чеські дипломати спростували повідомлення російських «ЗМІ» про нібито ліквідацію 3 січня під час авіаатаки на Одесу військовослужбовців армії Чехії.

Свою відповідь таким закидам Міністерство закордонних справ Чеської Республіки розмістило в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Російська пропаганда нещодавно заявила, що чеські офіцери загинули під час російської атаки на Одесу. Це неправда. Дзвоник (шкільний) пролунав, а російським казкам кінця немає. Щодня виникають нові сценарії, які намагаються розколоти наше суспільство. Не віримо російським казкам!», - йдеться у дописі.

Він проілюстрований малюнком, на якому зображена відкрита книжка казок. На одній сторінці під заголовком «Прокремлівські казки» намальований ведмідь з баяном і міститься напис: «Було-не було…В Одесі загинули 7 чеських офіцерів». На іншій сторінці в розділі «Реальність» йдеться про те, що «жодні чеські офіцери в Одесі не померли. Кремль продовжує годувати власних громадян пропагандою, щоби складалося враження, що достатньо карає Захід за допомогу Україні».

Читайте також: Російські спецслужби досі активні в Європі - чеська контррозвідка

Низька російських пропагандистських каналів опублікували на початку січня повідомлення про те, що в Одесі, мовляв, були численні влучання по складах БК та сховищах ПММ, знищено велику кількість командних пунктів із британськими та польськими військовими, а серед загиблих є 4 співробітники німецької розвідки BND та 7 офіцерів армії Чехії.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Чеської республіки Ян Ліпавський заявив, що Кремль може не сподіватися, що світ втомиться допомагати Україні, яку Росія невпинно бомбардує.