До Південної Кореї прибула друга атомна субмарина ВМС США

До Південної Кореї вранці неділі прибула друга атомна субмарина ВМС США. Ударний підводний човен «Міссурі» (USS Missouri) класу «Вірджинія», озброєний ракетами з ядерними боєголовками, зайшов до головної корейської військово-морської бази в місті Пусан.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

У листопаді, після запуску КНДР супутника, Сполучені Штати направили до Південної Кореї атомний підводний човен «Санта Фе» (USS Santa Fe) класу «Лос-Анджелес», який три тижні тому увійшов на військово-морську базу Чеджу на південному курортному острові.

На озброєнні «Міссурі», серед іншого, є крилаті високоточні ракети великої дальності «Томагавк» (Tomahawk), які можуть оснащуватись ядерними боєголовками.

Посилення американського флоту в Південній Кореї пов’язано зі зростанням ризиків ракетних пусків та інших військових загроз з боку КНДР.

У командуванні ВМС Південної Кореї заявили, що й надалі будуть зміцнювати військово-морські обміни та співпрацю зі Сполученими Штатами, а також посилювати об’єднані оборонні позиції союзників.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія посилять взаємодію на тлі партнерства КНДР із Росією

Видання зазначає, що раніше цього тижня заступник радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Кім Те Хьо заявив про високу імовірність запуску КНДР міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) вже до кінця грудня.

Востаннє Північна Корея випробувала власну нову твердопаливну МБР Hwasong-18 у липні.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея та Сполучені Штати у п’ятницю звершили розробку принципів планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року на тлі зростання загроз з боку КНДР.

Фото: Морські сили Південної Кореї