Ердоган заявив, що ніколи не визнає ХАМАС терористичною організацією

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що ніколи не визнає ХАМАС терористичною організацією.

Про це Президент Туреччини сказав журналістам, повертаючись з ОАЕ, передає Укрінформ із посиланням на Директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“Під час моєї першої поїздки до Америки я зустрівся з тамтешньою єврейською громадою. Вони запитали мене про ХАМАС там 20 років тому. Я сказав: «ХАМАС — не терористична організація… Що б хтось не казав, я ніколи не можу визнати ХАМАС терористичною організацією”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини наголосив на тому, що не може описати ХАМАС терористичною організацією, і США не можуть очікувати цього, оскільки самі мають зв'язки із PKK, YPG, FETO, які Туреччина визнає терористичними організаціями.

Читайте також: Штати можуть ввести санкції проти Туреччини за допомогу ХАМАС та РФ - WSJ

За словами Ердогана, Туреччина домагатиметься того, аби керівництво Ізраїлю, зокрема, прем'єр Біньямін Нетаньягу, отримало покарання відповідно до норм міжнародного права за звинуваченнями у геноциді.

Також президент Ердоган звинуватив ізраїльського прем'єра в тому, що той “постійно намагається виправдати свій геноцид релігійною риторикою”, але “немає релігійної основи для того, що вони роблять”.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль погодився пускати гуманітарну допомогу до Гази, але поставки скоротяться.