Авіакомпанія United Airlines додасть шрифт Брайля в інтер'єри салонів своїх літаків

Одна з найбільших авіакомпаній у світі United Airlines стала першою, яка додасть шрифт Брайля в інтер'єри салонів літаків для людей з вадами зору.

Як повідомляє Укрінформ, про це передає CNN.

«Додаючи більше тактильних позначень в інтер'єрах наших літаків, ми робимо польоти більш доступними та зручними, і від цього всі тільки виграють. Знайти своє місце в літаку або дістатися до туалету - це те, що більшість з нас сприймає як належне, але для мільйонів наших клієнтів самостійно зробити це може бути складно», - заявила виконавчий віцепрезидент та головний директор з обслуговування клієнтів авіакомпанії Лінда Джоджо.

Читайте також: Терапевтичну книжку «Таємні історії маленьких і великих перемог» надрукують шрифтом Брайля

Зазначається, що американська United Airlines використовуватиме шрифт Брайля для позначення номерів рядів і місць, а також розташування туалетів.

Крім того, авіакомпанія працює з Національною федерацією сліпих (NFB) та Американською радою сліпих (ACB), щоб запропонувати інші способи задоволення потреб незрячих пасажирів на борту.

Читайте також: В Україні запускають проєкт, що полегшить голосування для людей з інвалідністю

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська наполягає, що усі видання та написи в Україні мають бути доступні абеткою Брайля.

Глава держави Володимир Зеленський у 2020 році підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». У країні ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, затверджено План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті Міністрів.