Сунак закликав ігнорувати пропозиції рф щодо припинення вогню до виведення військ з України

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав ігнорувати будь-які заклики росії щодо припинення вогню, доки вона не піде із загарбаних українських територій.

Про це Сунак заявив, виступаючи у Ризі на зустрічі лідерів країн, що входять до Об'єднаного експедиційного корпусу (JEF), де Президент Володимир Зеленський закликав Захід надати більше зброї, передає Укрінформ з посиланням на Sky News.

За словами Сунака, Альянс має надати більше військової допомоги Україні, включаючи додаткові системи ППО, артилерію та бронетехніку.

«Ми повинні чітко усвідомлювати, що будь-який односторонній заклик до припинення вогню з боку росії є абсолютно безглуздим у нинішньому контексті. Я думаю, що це був би помилковий заклик, він буде використаний росією для перегрупування, для посилення своїх військ. І поки вони не вийдуть із загарбаної території, не може і не повинно бути ніяких реальних переговорів», - сказав британський прем’єр.

Замість цього, за словами Сунак, альянс повинен продовжувати зосереджуватися на «зниженні здатності росії перегрупуватися і поповнювати запаси».

«Це передбачає переслідування її ланцюгів постачання і позбавлення міжнародної підтримки, зокрема рішучу критику Ірану за постачання безпілотників до москви», - сказав він.

Виступаючи по відеозв'язку лише за кілька годин після того, як Київ зазнав атаки російських безпілотників, Володимир Зеленський попросив лідерів надати широкий спектр систем озброєнь.

Читайте також: путін тричі відкладав дату повномасштабного вторгнення в Україну — розвідка

Як повідомлялося, у ніч на 19 грудня росія здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе типу “Шахед” із нової партії, яку поставив Іран загальною кількістю 250 штук. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.