У росії оштрафували чоловіка за «дискредитацію армії» через переказ сну про Зеленського

Центральний районний суд Чити оштрафував на 30 тисяч рублів місцевого жителя за адмінстаттею про "дискредитацію" російської армії за пости в соцмережах, серед яких був переказ сну про президента України Володимира Зеленського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Сибирь.Реалии".

Житель Чити Іван Лосєв переказав в Інстаграмі свій сон про мобілізацію. За словами Лосєва, уві сні його забрали в підготовчий табір, куди увірвалися ЗСУ на чолі з Президентом України: "Усіх скрутили, збираються розстрілювати, і в цей момент Зеленський проходить повз мене і каже: "О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!" Я йому відповідаю: "Героям Слава!" Зеленський радісно стукає мені по плечу і каже: "Так, його відпустіть, усіх інших розстріляти", - написав Лосєв.

За словами читинця, для нього стало несподіванкою, що до справи не потрапили "більш жорсткі речі", які він писав у соцмережі. "Шість підстав для порушення справи було записано. Я не уявляю цього: ефесбешник років 40 із Забайкальська сидів і з серйозним обличчям передруковував мою сторіс про те, як мені наснився Зеленський?! Це ідіотизм. Щонайменше можна було прибрати [зі справи] сон із Зеленським, щоб самим же не ганьбитися", - сказав Лосєв в інтерв'ю виданню.

Читайте також: На Луганщині загарбники примусово мобілізуватимуть усіх чоловіків

Лосєв припускає, що стежити за ним почали з липня. Згідно з матеріалами справи, наприкінці вересня молодший оперуповноважений фсб Данилов із Забайкальська написав донос на Лосєва, супроводивши його роздруківками постів читинця. 7 грудня матеріали справи надійшли до суду, а наступного дня суддя виніс рішення про штраф. При цьому сам Лосєв на засідання суду не потрапив, оскільки про точний час засідання його не попередили, а на сайті суду того дня спостерігалися технічні неполадки.

Лосєв сказав виданню, що збирається продовжити писати в соціальних мережах, незважаючи на адміністративну справу. "Я вже змирився з потенційною думкою, що доведеться тікати або що не встигну втекти і посадять. Мені здається, що війна ось-ось закінчиться і закінчиться не на користь росії. Я впевнений, що Україна переможе. Щойно Україна переможе, усіх людей, які зараз сидять [за "фейки"], їх або випустять, або якось декриміналізують", - вважає він.

Також повідомляється, що Ленінський районний суд Санкт-Петербурга оштрафував на 45 тисяч рублів популярного російського репера Оксімірона (Мирон Федоров) за звинуваченням у "дискредитації" Збройних сил рф (частина 1 статті 20.3.3 КпАП). Приводом стало відео із соцмереж артиста, опубліковане в перший день повномасштабного російського вторгнення в Україну. У ньому Оксімірон заявив, що виступає проти війни і скасовує на невизначений термін свої концерти в росії.

Читайте також: У Сімферополі затримали 18-річного юнака - «шиють» дискредитацію армії рф

Стаття про "дискредитацію" армії з'явилася в рф через кілька днів після початку війни в Україні. За нею вже складено кілька тисяч протоколів. За повторну "дискредитацію" армії передбачено кримінальну відповідальність.

Фото із соцмереж