Після позбавлення «Дождя» ліцензії в Латвії телеканал не буде доступний і в Литві

Після того, як латвійський регулятор анулював ліцензію на мовлення телеканалу «Дождь», він буде недоступний і в Литві.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Литовської комісії з радіо та телебачення (LRTK).

«Після анулювання ліцензії на мовлення «Дождя» – з 8 грудня, він також не буде доступний у Литві», – сказано у повідомленні LRTK.

У ньому також нагадується, що ліцензія, видана латвійським регулятором, раніше надавала право розповсюджувати створений контент у країнах Євросоюзу, росії, США та інших країнах. Після відкликання ліцензії ситуація змінилася.

Рішення Латвійської національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) про відкликання ліцензії було ухвалено після оцінки комплексу порушень, допущених телеканалом «Дождь» за останній час: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території росії, допущене телеведучим найменування російська армія «наша армія», можливе вираження підтримки російської армії. Також було оцінено інформацію, отриману від Служби державної безпеки, зміст якої не розголошується.

NEPLP також уточнив, що російський телеканал у еміграції «Дождь» на території Латвії не зможе здійснювати мовлення і в YouTube.

Читайте також: «Дождь» пройшов над Латвією і піде далі

Як повідомлялося, 6 грудня латвійська Національна рада з електронних ЗМІ прийняла рішення анулювати ліцензію на мовлення російського телеканалу в еміграції "Дождь", який раніше розпочав роботу в Латвії. Голова Ради Іварс Аболіньш уточнив, що рішення про відкликання ліцензії на мовлення було ухвалене у зв'язку з загрозою національній безпеці та громадському порядку.