Прокуратура Зальцбурга хоче видати Україні розшукуваного за шахрайство українця

Прокуратура австрійської федеральної землі Зальцбург звернулася до української влади із запитом про екстрадицію затриманого громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою у багатомільйонному хабарництві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське видання Kronen Zeitung з посиланням на Зальцбурзьку прокуратуру.

"Ми подали запит на екстрадицію підозрюваного в Україну", - заявив представник прокуратури Зальцбурга Маркус Негер.

Зазначається, що наразі затриманий українець відбуває покарання у в'язниці в місті Пух після того, як земельний суд Зальцбурга у неділю вже застосував екстрадиційний арешт.

Читайте також: СБУ затримала в Тернополі іноземця, якого шукав Інтерпол

За інформацією Kronen Zeitung, 34-річний затриманий українець влітку 2021 року нібито отримав від трьох громадян України позики на суму близько шести млн євро, однак гроші привласнив і не повернув.

Як зазначає видання, захист затриманого українця заперечує обвинувачення та стверджує, що їх підозрюваний "вже був виправданий за цими звинуваченнями". Затриманий громадянин України ще може подати апеляцію на екстрадицію.

Читайте також: Україна приєдналася до Конвенції про екстрадицію

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада австрійська поліція затримала поблизу Зальцбурга 34-річного громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення кількох серйозних шахрайств в Україні із загальним збитком понад 6 млн євро.