Країни G7 закликали ООН рішуче відреагувати на ракетні запуски КНДР

Очільники МЗС Великої сімки закликали Раду Безпеки ООН вжити "рішучих заходів" у відповідь на останній запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР.

Про це повідомили в Reuters з посиланням на заяву міністрів закордонних справ G7, передає Укрінформ.

"Безпрецедентна серія незаконних запусків балістичних ракет, здійснена (Північною Кореєю) у 2022 році, становить серйозну загрозу регіональному та міжнародному миру та безпеці", – йдеться в заяві

Читайте також: Запуск ракети КНДР: США заявили про готовність захищати Японію і Південну Корею

У документі G7 зазначено, що випробування Пхеньяном балістичної ракети, здатної досягти материкової частини США було "нерозважливим актом" і "ще одним кричущим порушенням" резолюцій ООН.

Відомо, що Рада Безпеки має обговорити політику КНДР на засіданні у понеділок на прохання Сполучених Штатів після останньої серії цьогорічних випробувальних запусків ракет.

Читайте також: Байден попередив Сі про наслідки, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея зранку п’ятниці запустила міжконтинентальну балістичну ракету у бік Японського моря. За попередньою інформацією, це могла бути міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17, аналогічну якій випробовували 3 листопада, однак тоді запуск був невдалим. Вважається, що це найпотужніша з ракет, її можлива дальність до 15 тисяч кілометрів.

У цьому зв’язку США в п’ятницю запланували термінові переговори з лідерами Японії, Південної Кореї, Австралії, Нової Зеландії й Канади.

Фото: North Korea's Korean Central News Agency (KCNA)