Польща не видала росіянам віз на засідання ОБСЄ наприкінці листопада

Польща не видала віз російській делегації, яка мала намір взяти участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ 24-26 листопада у Варшаві.

МЗС Польщі обґрунтувало свою позицію “грубим порушенням росією міжнародного права”, передає Укрінформ із посиланням на Wp.pl.

“У зв’язку з грубим порушенням росією міжнародного права шляхом незаконної агресії проти України, починаючи з 25 лютого ц.р. до санкційного списку Євросоюзу внесено імена осіб з оточення владного апарату та парламенту рф, які активно діють та підтримують дії проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України”, - обґрунтувало це рішення польське зовнішньополітичне відомство.

У польському МЗС підкреслили, що дії Москви порушують фундаментальні принципи і зобов’язання, які раніше були узгоджені і прийняті усіма державами-членами ОБСЄ, зокрема і росією.

Читайте також: Держави-учасниці ОБСЄ запустили Програму підтримки для України

У раді федерації росії назвали рішення польської влади “скандальним”. Перший заступник голови комітету ради федерації у закордонних справах Володимир Джабаров повідомив, що голова польської делегації до ПА ОБСЄ Барбара Бартусь повідомила російську сторону, що не бачить можливості участі представників росії, а також білорусі, в сесії ПА ОБСЄ у Варшаві.

У свою чергу кремль вислав заяву членам постійної комісії ОБСЄ, в якій підкреслив, що не дає згоди на внесення змін до регламенту.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.