США викрили та покарали мережу підтримки ІДІЛ у Південній Африці

Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти понад десятка осіб та організацій у Південно-Африканській Республіці (ПАР), які забезпечували фінансову допомогу й матеріальну підтримку терористичному угрупованню ІДІЛ у регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти чотирьох членів осередку ІДІЛ, що діють у Південно-Африканській Республіці, які надавали технічну, фінансову чи матеріальну підтримку терористичному угрупованню. Мінфін США також ввів обмеження проти восьми компаній, які перебувають у власності, під контролем або безпосередньо керуються особами із цього осередку ІДІЛ»,- зауважується в повідомлені.

Зазначається, що ІДІЛ продовжує розширювати свою терористичну мережу по всьому Африканському континенту, що підтвердив звіт Ради Безпеки ООН, представлений ще в липні.

У цьому зв’язку заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон наголосив, що США як частина Глобальної коаліції протидії ІДІЛ продовжуватимуть співпрацювати з ПАР. Результатом такої взаємодії має стати позбавлення ІДІЛ можливостей використовувати економіку країни для збору та переміщення коштів, спрямованих на підтримку філій і мереж ІДІЛ.

Читайте також: ЄС обіцяє нові санкції, якщо Іран і далі постачатиме росії дрони чи інше військове обладнання

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Євросоюз продовжив обмежувальні заходи проти терористичних організацій Ісламська держава та Аль-Каїда на наступний рік. Ці обмеження доповнюють санкції проти цих угруповань, що були запроваджені Радою Безпеки ООН.