путін доручив створити координаційну раду для забезпечення потреб війни

президент рф володимир путін доручив уряду підготувати проєкт указу про створення спеціальної координаційної ради на чолі з прем'єр-міністром михайлом мішустіним з метою забезпечення потреб, що виникають у ході війни з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

«Вирішенням завдань забезпечення "спеціальної воєнної операції" займаються не лише профільні силові відомства, а й уся система державного управління. Потрібно продовжити роботу щодо вдосконалення координації. У зв'язку з цим доручаю уряду підготувати проєкт указу президента щодо створення спеціальної координаційної ради. Її очолить голова кабінету міністрів», - заявив путін у середу на засіданні ради безпеки рф.

За його словами, до складу ради увійдуть віце-прем'єри, представники силових відомств, соціально-економічного блоку уряду, адміністрації президента, а також державної ради рф, "що дасть змогу забезпечити тісну взаємодію з усіма регіонами країни". Указ має бути підготовлений до 20 жовтня, йдеться у дорученні.

координаційна рада має зайнятися забезпеченням потреб сво, у тому числі, щодо поставок та ремонту озброєння, військової та спецтехніки, матеріальних засобів, медико-санітарного обслуговування, ремонтно-відновлювальних, будівельно-монтажних та інших робіт, забезпечення логістики.

Читайте також: путін оголосив «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України

Також координаційній раді доручено до 24 жовтня "визначити цільове завдання щодо забезпечення потреб, які виникають у ході сво, ключові напрями виконання цього завдання, терміни його виконання, а також осіб із числа членів уряду росії, відповідальних за роботу по кожному напрямку".

прем'єру рф доручено регулярно повідомляти про хід роботи координаційної ради. Перша доповідь має бути представлена ​​до 25 жовтня, далі – щотижня.

Пізніше було заявлено, що путін доручив меру москви сергію собяніну підключитися до забезпечення координації роботи регіонів під час реалізації заходів, передбачених його новим указом.