КНДР запустила балістичну ракету та підняла військові літаки на кордоні з Кореєю

У п’ятницю КНДР посилила військову ескалацію поблизу кордону з Південною Кореєю, запустивши балістичну ракету та 170 артилерійських снарядів у морські буферні зони біля своїх східного та західного узбереж.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї повідомили, що ракета була запущена о 1:49 ночі в п'ятницю з району Сунан поблизу столиці Північної Кореї Пхеньяна та пролетіла приблизно 700 км перш ніж впасти у море.

Повідомляється також, що ще близько десяти північнокорейських військових літаків пролетіли уздовж кордону з Південною Кореєю, яка у відповідь підняла в повітря свої винищувачі.

Рада національної безпеки Південної Кореї засудила КНДР за ескалацію напруженості, назвавши її дії порушенням двосторонньої військової угоди 2018 року, яка забороняє «ворожі дії» в прикордонній зоні.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив журналістам, що Пхеньян «без розбору здійснює провокації», пообіцявши розробити контрзаходи.

Читайте також: КНДР випробувала стратегічні крилаті ракети великої дальності

Як повідомляв Укрінформ, днем раніше Північна Корея провела нове випробування стратегічних крилатих ракет великої дальності.