США ввели санкції проти розвідки Ірану за кібератаки проти інших країн

Уряд США запровадив санкції проти Міністерства розвідки та безпеки Ірану (MOIS), а також його очільника Есмаїла Хатіба - через їхню участь у зловмисних кіберопераціях проти Сполучених Штатів та їх союзників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Від 2007 року MOIS та його підручні в проводили зловмисні кібероперації проти цілої низки державних і приватних організацій по всьому світу та в різних секторах критично важливої інфраструктури»,- зауважили в американському Мінфіні.

Читайте також: Албанія розриває дипломатичні зв'язки з Іраном після кібератаки

Однією з останніх атак, яка сталася в липні, стали напади на комп’ютерні системи уряду Албанії, яка є союзницею США по НАТО. Це змусило албанський уряд призупинити державні онлайн-послуги для своїх громадян.

Читайте також: США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім виступив із заявою, у якій рішуче засудив кібератаку Ірану проти Албанії. При цьому наголошувалося, що після нападу, який стався 15 липня, було проведено ретельне розслідування, яке підтвердило причетність Ірану до цієї зловмисної діяльності. У США підкреслили, що Іран порушив норми відповідальної поведінки держави в кіберпросторі в мирний час, що передбачає утримання від атак проти критично важливої інфраструктури, яка надає послуги населенню.