російську організацію журналістів оштрафували за «дискредитацію армії»

Районний суд москви оштрафував міжрегіональну громадську організацію «Профспілка журналістів і працівників ЗМІ» за адміністративною статтею про «дискредитацію» зс росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці адвокат Максим Крупський.

«Організацію фактично притягнуто до відповідальності за реалізацію свого конституційного права на свободу слова. Нагадаю, що ст. 29 Конституції рф гарантує свободу думки і слова, ніхто не може бути примушений до висловлювання своїх думок і переконань або відмови від них, цензура забороняється. Своєю постановою суд сьогодні фактично скасував цю норму Конституції», - пише Крупський.

Він зауважив, що суд застосував максимальний штраф - 500 тисяч рублів (приблизно 300 тис. грн).

Адвокат наголосив, що захист вважає притягнення організації до адміністративної відповідальності незаконним та необґрунтованим, а позицію обвинувачення - антиконституційною. Та пообіцяв подати скаргу найближчими днями.

Читайте також: рф внесла Bellingcat і The Insider до «чорного списку»

Як пише видання Sota, приводом для судової ухвали стали публікації «на підтримку України». Йдеться про тексти «Перуджійська декларація на підтримку України» і «Вимагаємо зупинити війну».

У липні, прокуратура москви попросила суд ліквідувати «Профспілка журналістів і працівників ЗМІ», пославшись на порушення адміністративної справи про «дискредитацію збройних сил росії». Суд призупинив діяльність цієї громадської організації.