США запровадили санкції проти міжнародної мережі, яка торгувала іранською нафтою

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти шести міжнародних компаній і танкера, залучених до схем купівлі-продажу іранської нафтохімічної продукції на десятки мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Мінфіну, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати продовжують іти дипломатичним шляхом, щоби досягти взаємного повернення до повної реалізації Спільного всеосяжного плану дій (іранської ядерної програми – ред.). Доки Іран не буде готовий знову виконувати свої зобов’язання повною мірою, ми продовжимо запроваджувати санкції щодо незаконного продажу іранської нафти та нафтохімічної продукції», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: Штати конфіскували іранську нафту з танкера під прапором росії

Обмеження запроваджені проти компаній, зареєстрованих в ОАЕ, Китаї, Сінгапурі, а також проти судна під панамським прапором. Як наголосили в Мінфіні США, ці юридичні особи були пов’язані з одним із найбільших нафтохімічних брокерів Ірану Persian Gulf Petrochemical Industry Commercial Co. (PGPICC). При цьому реалізувалися схеми незаконного продажу нафтової продукції з Ірану в країни Східної Азії в обхід ембарго, запровадженого проти Тегерана.

Читайте також: Шрі-Ланка запропонувала погасити борг за іранську нафту чаєм

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня уряд США запровадив санкції проти 15 осіб і організацій з Ірану, В’єтнаму, ОАЕ, Сінгапуру й Гонконгу, які займалися незаконним продажем і транспортуванням іранської нафти.