Шрі-Ланка запропонувала погасити борг за іранську нафту чаєм

Шрі-Ланка запропонувала погасити борг за іранську нафту чаєм

Укрінформ
Влада Шрі-Ланки запропонувала Ірану повернути $251 млн боргу за поставлену нафту чаєм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністр плантацій Рамеш Патирана планує розпочати постачання чаю до Ірану з січня: «Ми сподіваємося надсилати чай на 5 мільйонів доларів щомісяця в рахунок погашення Ірану покупок нафти, відкладених за останні чотири роки», - сказав він.

Як повідомляє ВВС, на це є як мінімум дві причини. По-перше, Шрі-Ланка переживає серйозну фінансову кризу на тлі пандемії коронавірусу, і розрахунок чаєм дозволив би країні заощадити на іноземній валюті. А по-друге, через міжнародні санкції щодо Ірану не можна просто так переказати суму заборгованості через іранські банки. Чай же віднесений ООН до категорії продуктів першої необхідності та його експорт до Ірану не порушить міжнародних законів.

Як повідомляв Укрінформ, лише за декілька днів після невдалих переговорів Ірану із західними країнами у Відні іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) почав проводити масштабні військові навчання по всій країні. У навчаннях беруть участь авіація, сухопутні війська та флот.

Раніше іранські чиновники не змогли переконати Захід у тому, що вони мають намір відмовитися від виготовлення власної ядерної зброї. Хоча Іран наполягає, що його ядерна програма має мирну мету, Ізраїль попереджає про загрозу для себе на тлі офіційних та неофіційних загроз.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-