Францію вже цими вихідними знову накриє спека

Лише після кількох днів “перепочинку” Франція знову наближається до хвилі спеки. Вже цими вихідними на півдні країни спостерігатиметься подальше підвищення температури, а з понеділка воно пошириться на північний схід.

Про це повідомляє телеканал BFMTV, передає Укрінформ.

Зазначається, що у суботу-неділю температура знову почне зростати через спеку, яка зараз спостерігається в Магрибі та Іспанії. Зокрема, Météo France на вихідні прогнозує 32°C у Страсбурзі та Ліможі, 31°C - у Віші та Осері та 29°C - у Парижі.

Проте, стовпчик термометра покаже різке підвищення температури, до 35°C і вище, саме з понеділка. По всій південній частині країни очікується від 30°C до 36°C.

“Має прийти нова хвиля спеки”, – вказує Météo France.

Читайте також: Спека в США викликала сплеск температурних рекордів

Очікується, що спека накриє майже всю країну. Температура триматиметься високою щонайменше до четверга. У вівторок і середу в багатьох регіонах буде перевищено 30°C, причому максимальна температура іноді досягатиме 39°C - у Монтелімарі, 38°C - у Ліоні та 37°C - у Гапі.

За попередніми прогнозами, ртутний стовпчик може почати опускатися на кілька градусів з кінця наступного тижня.

Читайте також: Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

Лише узбережжя від Бретані до півночі Франції, схоже, не постраждає від нової хвилі, на відміну від останнього епізоду екстремальних температур, коли в Бресті було досягнуто 39,3°C, що є абсолютним рекордом, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції цьогоріч вже фіксували кілька хвиль надзвичайної спеки.