Боррель: Основа нашої відповіді росії - підтримка України та економічні санкції

Європа не хоче війни з росією, тож відповідатиме на загрози, що від неї походять, економічними санкціями та нарощуванням допомоги для України, яка веде боротьбу проти вторгнення рф.

Як повідомляє Укрінформ, про це у блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій написав Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Перед фактом вторгнення (росії - ред.) в Україну ми перейшли від дебатів до конкретних дій та продемонстрували: коли нас провокують, Європа може відповісти. Оскільки ми не хочемо вступати у війну з росією, економічні санкції та підтримка для України залишаються основою нашої відповіді. Наші санкції починають проявляти свій ефект, і це матиме ще більше проявів протягом наступних місяців», - зауважив Боррель.

Він підкреслив, що, всупереч доволі наївним переконанням, які існували в ЄС ще кілька років тому, економічна взаємозалежність не дає автоматичної гарантії мирних міжнародних відносин. Саме тому в цих умовах Європа має стати реальною глобальною силою.

Читайте також: Боррель пояснив, чому вважає ефективними санкції ЄС проти росії

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого Європейський Союз та його члени виявили потужну солідарність з народом України у  боротьбі проти російських загарбників. ЄС продовжує надавати Україні суттєві політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Крім того, ЄС застосував проти росії шість пакетів індивідуальних та секторальних санкцій, які суттєво знижують здатність кремлівського режиму до продовження агресивної війни проти України.