Суд Амстердама наступного тижня має винести рішення щодо компанії, яка допомагає рф вербувати солдатів

Фото

Окружний суд Амстердама вже наступного тижня має оголосити рішення у справі щодо позову до нідерландської компанії, яка своїми діями сприяє російській війні в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, рішення очікується 15 липня 2022 року.

“Ми очікуємо, що рішення суду буде вже наступного тижня, а саме 15 липня. Не виключено, що може бути оголошено раніше, може пізніше", - сказав у коментарі Укрінформу після засіданням суду представник української сторони Джамал Стаценко.

Представник української сторони дуже сподівається, що рішення буде на нашу користь.

Читайте також: білорусь передала під повний контроль росії аеродром Зябрівка

"Ми хочемо зробити все можливе, щоб не з'являлися оголошення про рекрутинг солдат, зобов’язати у разі продажу компанії взяти зобов’язання наступного власника не робити цього і якщо наступний власник порушить це зобов’язання, то накладання санкцій безпосередньо на нового власника", - підкреслив він.

Варто зазначити, що судове засідання проходило у закритому режиму.

“Я можу тільки сказати, що були присутні адвокати сторін, а іншої інформації стосовно того, як саме проходив процес, то я не можу розголошувати деталей”, - сказав Стаценко.

Читайте також: росіяни хочуть «Скабеєву у кожну хату»: в Херсоні роздають ТБ-тюнери в обмін на паспортні дані

Поки тривало засідання суду під його стінами проходила мирна демонстрація із закликом припинити спонсорування війни.

Як повідомляв Укрінформ, в Окружному суді Амстердама у четвер почалося судове засідання щодо нідерландських компаній, які сприяють російській війні в Україні.

Заснований українцями фонд, який представляє інтереси жертв війни в Україні, подав позов проти нідерландської компанії Prosus, звинувативши її дочірню компанію Avito.ru в допомозі росії вербувати солдатів і офіцерів на війну проти України.

На Avito.ru продавали награбоване з окупованих українських міст: одяг, пральні машини, побутову техніку.

Щоб підтримати позов, Український фонд жертв війни запустив петицію на change.org і зібрав понад 48 тис. підписів, переважно серед українців в Україні. Майже 600 підписантів - з Нідерландів.