білорусь передала під повний контроль росії аеродром Зябрівка

білорусь передала під повний контроль росії аеродром Зябрівка

Укрінформ
білорусь передала під повний контроль рф аеродром Зябрівка, також росія готується до передачі зс білорусі ракетного озброєння.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"На білоруській території продовжують перебувати підрозділи збройних сил рф. Крім того, білорусь передала під повний контроль росії аеродром Зябрівка, де на даний час тривають заходи з облаштування російської військової бази. На території аеродрому перебувають ракетний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер М" і дивізіон С-400 "Тріумф" збройних сил рф", - сказав Громов.

За його словами, окрім цього, в рамках анонсованої передачі росією оперативно-тактичної ракетного комплексу "Іскандер" зс білорусі проводяться підготовчі заходи до прийому цього озброєння. Так, у пункті постійної дислокації 465 ракетної бригади, що за 60 км на південний схід від Мінська, розпочато будівництво ангарів для цього комплексу.

Також у наступному місяці, за словами Громова, заплановано навчання військових білорусі у воєнно-космічній академії ім. Можайського в росії.

Громов додав, що співробітники фсб росії, інших силових структур, офіцери зс білорусі зараз проводять роз’яснювальну роботу серед військових білорусі щодо необхідності участі у “спецоперації” проти України.

Така робота ведеться у вигляді так званих політзанять, під час навчань серед окремих підрозділів спеціального призначення, підрозділів десантно-штурмових військ.

За підтримки комітету безпеки білорусі триває вербування колишніх військовослужбовців білорусі, насамперед льотного складу, спецпризначенців, у приватну військову компанію "Ліга” для можливого залучення до воєнних дій на території України.

Громов зауважив, що в подальшому будуть демонстраційні дії у південних районах Брестської та Гомельської областей, що межують з Україною, та ведення розвідки, не виключається діяльність ДРГ ворога у Рівненській, Житомирській, Волинській та Київській областях, можливі провокації з боку російських спецслужб на білоруських об'єктах із подальшим звинуваченням України.

"Водночас ймовірність самостійного, окремо від російських військ, відкритого вторгнення на територію України білоруських військ у рамках участі у військовій операції залишається низькою", - зазначив Громов.

Загалом, за його словами, на Волинському, Житомирському, Київському напрямках обстановка упродовж тижня суттєвих змін не зазнала, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-