Суд Амстердама розглядає позов до компанії, яка допомагає рф вербувати солдатів

Суд Амстердама розглядає позов до компанії, яка допомагає рф вербувати солдатів

Фото
Укрінформ
В Окружному суді Амстердама о 14:30 за місцевим часом почалося судове засідання щодо нідерландських компаній, які сприяють російській війні в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, заснований українцями фонд «Ukrainian Victims of War», який представляє інтереси жертв війни в Україні, подав позов проти нідерландської компанії Prosus, звинувативши її дочірню компанію Avito.ru в допомозі росії вербувати солдатів і офіцерів на війну проти України.

“Фактично завдяки цьому сайту в рф відбувається прихована мобілізація. Нашими вимогами є заборона розміщення реклами про рекрутинг солдат, видалення всіх оголошень та зобов'язання у разі продажу компанії включити в обов‘язкові умови контракту заборону вчиняти такі дії”, - сказав у коментарі Укрінформу перед засіданням суду представник української сторони Джамал Стаценко.

Читайте також: В Амстердамі на благодійному телемарафоні Embrace Ukraine зібрали ₴2,3 мільйона

Варто зазначити, що на Avito.ru продавали награбоване з окупованих українських міст: одяг, пральні машини, побутову техніку.

Також біля будівлі суду на мирну демонстрацію збираються активісти, які принесуть докази військових злочинів, щоб показати, що спонсорує Prosus.

Читайте також: Концерт-марафон в Амстердамі об’єднав європейських артистів на підтримку України - посол

Щоб підтримати позов, Український фонд жертв війни запустив петицію на change.org і зібрав понад 48 тис. підписів, переважно серед українців в Україні. Майже 600 підписантів - з Нідерландів.

Основне фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-