Літаку російського «Аерофлоту» заборонили виліт зі Шрі-Ланки

Виший господарський суд Коломбо заборонив літаку російської авіакомпанії «Аерофлоту» залишати Шрі-Ланку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцеве видання News First.

Зазначається, що суд ухвалив рішення після розгляду скарги, поданої ірландською компанією Celestial Aviation Trading Limited. Позивач стверджує, що у нього вже є юридичний спір з відповідачем «російські авіалінії», і тому він подав скаргу, вимагаючи заборонити літаку, що належить авіакомпанії-відповідачу, залишати Шрі-Ланку.

Ухвала діятиме до 16 червня.

Читайте також: Найбільший у світі лізингодавець подає проти рф позов за захоплення понад 100 літаків

За даними російського Интерфакс, йдеться про літак типу Airbus A330, який наприкінці квітня отримав російську реєстрацію, а раніше був зареєстрований на Бермудських островах.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін дозволив реєструвати в росії іноземні судна, що знаходяться в лізингу. Видача російських сертифікатів дасть змогу використовувати їх на внутрішніх рейсах.

24 лютого росія почала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Читайте також: Єврокомісія включила до «чорного списку» 21 російську авіакомпанію

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти, у тому числі в авіасфері. Євросоюз запровадив заборону на експорт у росію товарів і технологій, що використовуються в авіаційному та космічному секторах, а також на страхування та технічне обслуговування товарів, пов'язаних з цими галузями.

Авіавиробники Boeing та Airbus заявили про припинення технічного обслуговування та підтримки російських авіакомпаній та постачання їм запчастин.