Шредер пішов із ради директорів «роснєфті»

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії "роснєфть".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у заяві компанії.

Разом з ним раду директорів залишив також Маттіас Варніг - керуючий директор компанії Nord Stream AG, оператор газопроводу "Північний потік - 2".

ПАТ «НК «роснєфть» поінформувала, що Шредер і Варніг «повідомили про неможливість продовження своїх повноважень у Раді директорів компанії».

Компанія «з розумінням ставиться до їхнього рішення і дякує за постійну підтримку». У "роснєфті" також заявили про неоціненну роль Шредера і Варніга «у реалізації масштабних інфраструктурних проєктів росії і Німеччини, спрямованих на підвищення ефективності німецької економіки та її промисловості, благополуччя її громадян».

Читайте також: Керівництво німецьких соціал-демократів просить Шредера піти з партії

Як повідомлялося напередодні, бюджетний комітет Бундестагу відібрав у ексканцлера ФРН Герхарда Шредера (1998-2005) деякі привілеї. Зокрема, закрито офіс, який, за традицією, надають колишнім главам уряду ФРН.

Маттіас Варніг – керуючий директор компанії Nord Stream AG. Колишній співробітник Міністерства державної безпеки НДР ("Штазі").

Ця новина прийшла на тлі повномасштабної російської агресії, що триває в Україні. Проти росії в ЄС запроваджено п'ять пакетів санкцій.