лукашенко підписав закон про смертну кару за «замах на теракт»

У білорусі олександр лукашенко затвердив поправки до Кримінального кодексу, які передбачають смертну кару за замах на скоєння теракту, за якими можна переслідувати опозиціонерів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

«Як виняткова міра покарання допускається застосування смертної кари - розстрілу (до скасування смертної кари) за злочини, передбачені частиною 2 статті 124, частиною 3 статті 126, частиною 3 статті 289 і частиною 2 статті 359 цього Кодексу, або за поєднані з умисним позбавленням життя людини за обтяжуючих обставин, деякі інші особливо тяжкі злочини», - йдеться у документі.

Читайте також: Євросоюз стривожений розширенням підстав для смертної кари в білорусі

За статтею 289 «Акт тероризму» в білорусі порушено кримінальні справи щодо деяких представників опозиції, у тому числі Світлани Тихановської — суперниці лукашенка на президентських виборах 2020 року.

Як повідомлялося, наприкінці квітня відповідні поправки схвалила нижня палата парламенту білорусі, на початку травня - Рада республіки.

Раніше в білорусі не можна було засуджувати до смертної кари за приготування злочинів. Це єдина країна Європи, яка застосовує смертну кару.