Пентагон закликав Конгрес ухвалити до 19 травня новий пакет допомоги Україні

Попереднього пакета оборонної підтримки США для України вистачить ще до наступного четверга, втім для забезпечення безперервного потоку зброї й обладнання українським партнерам Конгрес має ухвалити новий пакет у найкоротші терміни.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«19 травня – це день, коли ми реально, у разі відсутності додаткових повноважень, починаємо втрачати можливість надсилати нові матеріали. З 19 травня це почне впливати на нашу здатність безперебійно постачати допомогу», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Конгресмени представили законопроєкт щодо розслідувань злочинів рф в Україні - Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня Палата представників США ухвалила масштабний законопроєкт, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України. Сенат планував ухвалити законопроєкт у четвер, 12 травня. Однак сенатор-республіканець Ренд Пол, якого вважають проросійським політиком і прихильником Дональда Трампа, заблокував прискорений процес ухвалення нового пакету підтримки України.