Берлін сподівається на швидке схвалення шостого пакета санкцій

У Берліні сподіваються досягти прийнятного рішення по шостому пакету санкцій у найближчому майбутньому.

Про це сказав представник уряду ФРН Вольфганг Бюхнер на брифінгу в понеділок, передає Укрінформ.

«У Європі є консенсус про те, що мають бути прийняті рішення, з якими всі країни можуть впоратися. Канцлер сподівається, що це вдасться зробити», - зауважив Бюхнер.

Він додав, що федеральний уряд активно підтримує президента Єврокомісії в тому, щоб досягти доброго рішення по шостому пакету санкцій.

«Ми думаємо, що санкції можуть бути схвалені найближчим часом», - уточнив представник Міністерства закордонних справ Німеччини Крістофер Бургер. Він зазначив, що переговори щодо шостого пакета санкцій тривають і «далеко просунулися». Німеччина, зазначив дипломат, активно вносила свої пропозиції.

«Є широке розуміння щодо того, що подальші санкції проти росії потрібні, є велика єдність також щодо того, що ближчим часом мають бути схвалені санкції в енергетичному секторі. Йдеться про те, щоб знайти рішення в дусі солідарності та заради збереження енергетичної безпеки країн, які є особливо залежними від російських енергоносіїв», - заявив представник МЗС.

Читайте також: Війною з Україною путін хоче повернути авторитарну імперію – глава МЗС Франції

Як повідомлялось, після початку росією війни проти України Європейський Союз запровадив проти агресора вже п'ять пакетів санкцій. Наразі готується шостий, прийняття якого, за деякими даними, блокує Угорщина.