кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика для просування фейків

російська пропаганда використовує американського історика Тома Мокаітіса для просування ідеї про проксі-війну НАТО проти росії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, за даними ЦПД, кремлівські медіа розтиражували окремі тези з публікації Мокаітіса щодо війни в Україні, що вийшла 3 травня в американському виданні The Hill.

Пропаганда рф з посиланням на Мокаітіса заявляє, що Вашингтон "загострює конфлікт" з росією і "навмисно ускладнює переговорний процес" між Україною та рф.

Читайте також: Найманці-втікачі та Херсонщина у складі росії: ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що насправді у своїй колонці Мокаітіс зробив припущення, якою може бути реакція рф на слова міністра оборони США Ллойда Остіна стосовно бажання Штатів послабити росію.

Зокрема історик озвучив можливі ризики - "загострення конфлікту" та "ускладнення переговорного процесу".

У тому ж матеріалі Мокаітіс зазначив, що "США загнали росію у глухий кут", й американці, "безумовно, хочуть зменшити здатність росії завдавати шкоди своїм сусідам".

"Ворог маніпулює, вихоплюючи окремі фрази фахівців, щоб нав’язати світу необхідну думку", - попереджають у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, росія використовує британського вченого Ті-Джея Коулза для легітимізації війни проти України.

Фото з сайту wgntv.com