Автору статті в РІА «Новости» повідомили про підозру за заклики до геноциду українців

російському пропагандисту повідомили про підозру за заклики до геноциду українського народу та вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора повідомлено про підозру російському пропагандисту за фактами публічних закликів до геноциду, вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, російський політтехнолог публічно закликав до геноциду українського народу шляхом його фізичного знищення, насильницької зміни конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України.

На сайті російського видання РІА «Новости» 3 квітня була розміщена його стаття «Что россия должна сделать с Украиной». Автор закликав фізично знищити частину українського народу. На його думку, на території України необхідно створити умови, які б призвели до часткового знищення українців, а також ліквідувати державність України та взагалі позбавити державу такої назви.

Крім того, пропагандист висловлювався про приєднання майже всієї території України, окрім п’яти західних областей, до складу російської федерації із поширенням на неї дії російського законодавства.

Підозрюваний закликав судити всіх українців за їхню патріотичну позицію, піддати їх ідеологічним репресіям і повністю переписати навчальну літературу для дітей за російським зразком.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Служба безпеки України.

Читайте також: кремль поширює свіжі фейки про «кураторів» ЗСУ з Америки та Британії

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що стаття державної інформаційної агенції рф РІА «Новости» «Що росія повинна зробити з Україною?« є одним із доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців. Автором статті є російський політтехнолог Тимофій Сергейцев.