Шольц обговорив питання біженців з регіональною владою Німеччини

Канцлер ФРН Олаф Шольц обговорив питання прийому та інтеграції українських біженців ​​з міністрами, владою земель, муніципалітетів та громадськими організаціями.

Про це повідомили у відомстві канцлера, передає Укрінформ.

«Глава уряду та уповноважений федерального уряду з питань інтеграції Рім Алабалі-Радован обмінялися думками з представниками федеральних земель і муніципалітетів, а також активними асоціаціями громадянського суспільства щодо прийому та інтеграції українських біженців у Німеччині», - йдеться у повідомленні.

У центрі уваги цього круглого столу було те, як безпечно влаштуватися на місці – з точки зору проживання, влаштування дітей у дитячий садок, школу, пошуку роботи на ринку праці тощо.

Окрім представників земель і муніципалітетів, у заході також взяли участь міністри внутрішніх справ, будівництва, праці, освіти; організації допомоги, профспілки, бізнес-асоціації та церкви.

«Багато біженців хочуть повернутися на батьківщину якомога швидше, але невідомо, коли це стане можливим. Тому ми повинні створити перспективи у нашій країні для біженців сьогодні», – зазначив після зустрічі Алабалі-Радован.

Читайте також: Моравецький їде до Шольца говорити про відбудову України

На початку квітня федеральний уряд пообіцяв виділити 2 млрд євро на потреби біженців. Влада на місцях вважає, що цього буде недостатньо.

За даними міністерства внутрішніх справ, наразі в Німеччині зареєстровано щонайменше 376 124 біженці з України. Реальна цифра може бути значно вищою, адже громадяни України можуть перебувати в Шенгенському просторі 90 днів без візи, тому не завжди реєструються в перші дні після прибуття.

Фото: dpa