російський олігарх Тіньков закликав Захід дати путіну можливість «зберегти обличчя», щоб зупинити бійню

Представник великого російського бізнесу Олег Тіньков, який перебуває під санкціями Великої Британії, назвав війну в Україні «божевільною» і вкрай критично висловився щодо якості армії рф.

Засновник «Тінькофф банку» Олег Тіньков не вперше висловлюється проти війни в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір його сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення.Як передає Укрінформ, про це Тіньков написав в Інстаграмі.

«Я не бачу жодного бенефіціара цієї божевільної війни! Гинуть невинні люди та солдати. Генерали, прокинувшись з похмілля, зрозуміли, що у них гівно-армія. А звідки армія буде хороша, якщо все інше в країні гівно й загрузло в непотизмі, холуйстві та чиношануванні?

Кремлівські чиновники шоковані, що не тільки вони, а і їхні діти тепер влітку не поїдуть на Середземне море. Бізнесмени намагаються рятувати рештки майна. Звичайно, є дебіли, що малюють Z, але дебілів у будь-якій країні 10%. 90% росіян проти цієї війни!», - заявив він.

Читайте також: Нова Зеландія вводить санкції проти центробанку і найбільших фінустанов рф

У фіналі свого допису бізнесмен у двох реченнях англійською мовою закликав «колективний Захід» бути «раціональнішим і гуманнішим» – дати президенту росії путіну можливість «зберегти обличчя» заради того, щоб «зупинити бійню».

Як повідомлялось, Олег Тіньков не вперше висловлюється проти війни в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір його сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення.

Останніми роками Тіньков жив переважно у Лондоні, де проходив лікування від лейкемії. 24 березня на тлі війни в Україні влада Великої Британії внесла підприємця до списку санкцій разом з іншими російськими бізнесменами, топменеджерами та політиками.

Фото: instagram/olegtinkov