Дуда: Після Бучі важко заперечувати, що росія чинить геноцид в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда висловив переконання, що після жахливих кадрів із Бучі з жорстокими вбивствами мирних людей важко заперечити, що російські війська чинять геноцид в Україні.

Про це він заявив у середу, в інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

«Це, звісно, важко заперечувати. Це злочин, який має ознаки геноциду, особливо якщо подивитися на контекст різних розмов, які велися», - зазначив польський лідер.

Читайте також: Якщо не буде болісного пакета санкцій, рф побачить у цьому дозвіл іти далі - Зеленський

Дуда також звернув увагу на те, що москва не приховувала своїх цілей щодо «денацифікації» України. Це свідчить про те, що росіяни шукали вигаданий привід «для того, щоби здійснити різанину», підкреслив він.

«Те, що гинуть мирні жителі України, чітко показує, якою є мета російського вторгнення. Мета цього вторгнення – просто знищити українську націю»,- зауважив президент Польщі.

Читайте також: Бородянка є одним із найбільш зруйнованих міст Київщини - Монастирський

Як повідомляв Укрінформ, наслідки перебування російських окупантів у Бучі, де відбувалися катування й масові вбивства мирних українських жителів, серйозно змінили міжнародне ставлення до російської агресії. Водночас росіяни намагаються діяти інакше і тепер – приховувати докази своїх злочинів в інших містах України.