У Німеччині немає єдності щодо включення Nord Stream 2 до пакету санкцій – Ішингер

У німецькому політикумі наразі немає єдності у питанні поширення санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну на газопровід «Північний потік-2».

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер під час Українського ланчу, організованого Ялтинською Європейською Стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є питання, які потенційно нас розділяють, серед них енергетика. Я тут не боронитиму «Північний потік-2», але хотів би висловити зауваження, що це не маленька проблема у німецькій внутрішній політиці. Це дуже велике питання. Наш уряд намагається випручатися з лабет цієї проблеми. Якийсь поступ є, але ці питання можуть розділяти нас, а не об’єднувати», - сказав Ішингер.

Він додав, що не знає, як реагуватимуть німецькі виборці, якщо не зможуть обігріти свої оселі.

Ішингер також звернув увагу на внутрішньополітичне німецьке питання – наявність доволі істотної меншості тих, хто дотримується не просто антиамериканських, а проросійських настроїв.

«Ви не можете собі уявити, скільки повідомлень електронною поштою я отримую щодня, думаю, що німецькі політики можуть підвердити це із власного досвіду: коли ми розглядаємо щось негативне для Росії, відразу злива критики: «Ви –слуга тих, хто захопив Ірак», - зазначив голова Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте також: У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

За його словами, це складна проблема, з якою важко впоратися і німецьким громадським діячам, і політикам.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.