У Брюсселі біля російської дипмісії активісти вимагали припинити агресію проти України

Відео

У Брюсселі біля російського представництва при ЄС відбулась акція протесту проти агресії РФ щодо України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у демонстрації взяли участь кількадесят людей, зокрема представників української та кримськотатарської громад, громадян Грузії, Білорусі, Нідерландів, Німеччини, а також Росії.

«Ми зібралися у самому центрі Брюсселя, щоб наголосити: Росія має зупинити свою агресію проти України. Ми не очікували, що акцію підтримає так багато людей, тут дійсно зібрався суцільний «інтернаціонал», і всі піднімають свій голос за мир та проти війни. Коли я йшла сюди з плакатом, звичайні перехожі зверталися: тримайтеся, ми з вами солідарні, ми вас підтримуємо», - зазначила Марта Барандій, представниця неурядової організації «Promote Ukraine», під егідою якої відбулась акція.

Читайте також: У Ризі провели пікет під посольством РФ і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Демонстранти закликали Кремль відвести війська від кордонів України. Водії, що проїжджали повз, висловлювали підтримку учасникам акції, сигналячи з автомобілів.

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на Мюнхенській безпековій конференції закликала Росію зупинити агресію. Вона застерегла, що у разі нападу Кремля на Україну ЄС готовий застосувати санкції проти ключових секторів російської економіки, включаючи енергетику та високі технології.